BIO

Op mijn 11e ben ik begonnen bij de lokale drumfanfare van Nieuwerkerk aan den IJssel
DKV (Door Kunst Verkregen). Ik heb hier de basis en de technieken van de tambour geleerd. Stokken vasthouden, ritme, flams, paradiddles etc.
Op school drumde ik ook altijd en wilde hier graag wat meer mee doen.

Ik wilde meer en ben naar de muziekschool van Nieuwerkerk gegaan. Hier kreeg ik les van Hans van Gennip. Een ontzettend relaxte drumleraar die ik nog steeds regelmatig tegenkom tijdens mijn werk.
Hij stouwde me binnen 2 jaar gelijk vol met allerlei muziek-oefeningen waar ik nog steeds veel plezier van heb.
Zo heb ik mijn schoolbandje ook goed geholpen en veel geleerd over samenwerking en podiumperformance.

Vervolgens werd ik in 2007 op 18 jarige leeftijd in een kerkband gevraagd. Kerkdiensten, sing-inn en zelfs 2 buitenregionale optredens werden door ons met veel plezier verzorgd.
Toen wilde ik meer. Ik heb me tevens in 2007 in een bandje van de muziekschool opgegeven. Hier hebben we meerdere optredens mee gedaan. Mijn allereerste echte buiten optreden.
Het staat zelfs vereeuwigd op YouTube (link)

Na deze optredens heb ik ook in een band gespeeld voor de Nieuwerkerkse musical “een dubbeltje op z’n kant” over de watersnoodramp van 1953.
Erg goede herinneringen aan en foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.

Sindsdien in meerdere rockbandjes gezeten en ook meegetourd met The Loo. Tevens studio werk gedaan voor bands.

Toen ik in 2009 op zoek was naar een andere band met meer en grotere potenties kwam ik via Muzikantenbank.net op een advertentie. 2 mannen zochten een echte rockabilly drummer.
Dit leek me zo ontzettend gaaf! Ik was altijd al geïnteresseerd in te muziek maar nu ben ik echt alles wat ik vond gaan luisteren. Ik ben zo behoorlijk het rockabilly wereldje in gerold en heb mezelf tot een echte nozem ontwikkeld.

Na de auditie ben ik aangenomen. Hier heb ik ook gelijk mijn grootste en tofste bandervaring opgedaan. Ik heb met de mannen (uiteindelijk 3 en soms zelfs een vrouwelijke zangeres erbij) vele optredens mogen verzorgen in heel het land en op zeer veel verschillende podia.
In september 2014 heb ik het stokje (drummersgrap) over gedragen aan mijn opvolger. De nieuwe drummer van “The Boppin’ Bastards” Kijk op hun Facebook voor meer filmpjes etc. Ook op mijn website staan een aantal filmpjes.
Tussendoor heb ik ook nog met een andere (eenmalige) band een EP opgenomen in de studio.

Ik ben ook veel bezig met mijn electrische drumkit. Die hangt via een Midi-Soundcard aan mijn pc. Hier heb ik EZdrummer Addictive Drums en Superior Drummer op staan. Hiermee krijg ik alle sounds uit mijn kit en hier maak ik veelvuldig gebruik van.

Ik ben tot november 2016 de drummer geweest van de band “The Slickbacks” uit Delft. Helaas moest ik door mijn verhuizing stoppen. Facebook

Momenteel in Tiel woonachtig en zachtjes op zoek naar een bandje. Ik ben op Muzikantenbank te vinden!